Skriv CV


Skriv en god CV - medrec.no

CV står for curriculum vitae og betyr levnetsløp eller livsløp på latin. En CV skal gi en kortfattet beskrivelse eller oppsummering av kunnskaper, ferdigheter og arbeidserfaring. Utover meritter skal en CV inneholde allmenn informasjon som arbeidsgiveren kan ha nytte av: for eksempel språkkunskaper, datakunnskaper og erfaring fra foreningsliv.

Tenk på følgende når du skrive din CV:

Det viktigste av alt når du skal skrive en CV må være å prøve å skille seg ut fra mengden. Bli sett rett og slett. Arbeidsgivere liker mennesker som tar initiativ og tør å vise seg fram litt. Dette gjelder forsåvidt hele jobbsøkerprosessen. Ring gjerne litt etter du har sendt din søknad og cv og spør om de har mottatt dette. Dette gjør flere ting:

1. Du viser ansikt, du knytter en person opp til din søknad og CV og arbeidsgiver kobler din stemme og ditt førsteintrykk opp mot dette. Utelukkende positivt!

2. Når du spør om de har mottatt din søknad og CV leter arbeidsgiver kanskje gjennom en stor bunke og finner din CV. Det som skjer er at når han legger den fra seg igjen legges din CV på toppen av bunken!

3. Du viser deg som en uredd og initativrik person.
Skriv en god CV - medrec.no

Se et eksempel på en bra CV

Når du skriver en CV bør den skreddersys til den stillingen du søker. Om du søker jobb som overlege er det veldig lite intereesant å se at du har erfaring fra skranken på Narvesen.
Du kan godt nevne alt du har gjort, men om du har mye på CV'en bør du utelate det mest uinteresante og heller legge vekt på det relevante for jobben du søker og forklare endel om din relevante erfaring.

Legg vekt på verv og frivilig arbeid. Igjen, dette viser initativ!

Skriv en god CV - medrec.no Når du sender inn CV elektronisk som vedlegg bør du IKKE sende som et worddocument (.doc). Disse formateres ulikt og en arbeidsgiver kan ende opp med å se på en dårlig formatert CV som ikke ser ut! Unngå dette ved å alltid lagre din CV som en PDF.

Ha gjerne med et lite bilde av deg selv i din CV. Dette hjelper en arbeidsgiver å knytte ren tekst til en person. Ikke bruk hvilket som helst bilde. Bruk sunnfornuft her. Bilde på stranda fra Mallorca er som å be om å bli ignorert,
det samme går for fokus på kropp. Et bra tips er et bilde der du ser litt til siden mot selve teksten.

Under "interesser og hobbyer" bør du være litt varsom med hva du skriver. Jeg er som de fleste ganske lei av "henge med venner", "slappe av i sofaen og se film". Sistnevnte er faktisk direkte negativt, logisk nok. Bruk dette feltet til å skrive noe interesant om deg selv og gjerne understrek dette med noe du har oppnådd og som igjen viser at du er initativrik og innsatsvillig.

Din CV skal inneholder følgende overskrifter:
  • Personopplysninger/kontaktinformasjon
  • Utdannelse
  • Arbeidserfaring
  • Språkkunnskaper
  • Øvrig informasjon
  • Referanser

Se et eksempel på en bra CVUtbudetSkoljobb.se